maanantai 8. kesäkuuta 2015

Sama virsi jatkuu, sukkia ja huiveja

Olen tässä välissä kovastikin neulonut, osa on testineulontaa, jotka paljastan vasta, kun on lupa annettu, mutta jotain raportoitavaakin taas löytyy.

Sock madness on ohi. Jätin suosiolla kaksi viimeistä mallia neulomatta, kun eivät innostaneet sitten pätkääkään. Nyt on käynnissä Tour de Sock, johon osallistuin myös viime vuonna. Tavoitteena on saada tänä vuonna enemmän kuin yksi piste useammalta kuin yhdeltä etapilta (viime vuonna sain siltä yhdeltä). Saas nähdä, kun eka etappi ajoittui ainakin todella huonosti töiden osalta ja sain sukat valmiiksi yhden pisteen arvoisesti. Yritän kuitenkin olla stressaamatta liikaa.

Ensimmäinen TdS -ohje olikin suunniteltu paksummalle langalle, joten käytin tähän Nallea. Taas kirosin mielessäni, että miksi ylipäätään ostan enää muuta kuin ns. parempaa lankaa, johon en siis lue Nallea. Neulontatuntemus on niin eri, kun on puikoilla vähän laadukkaampaa lankaa.

Ohje oli kuitenkin tosi kiva ja teinpä ensimmäistä kerää neulontaelämässäni kiertyviä pikkupalmikoita. En ehkä ole suurin fani, mutta olen ylpeä itsestäni, että tein sukat ihan kohtuullisen nopeasti. Myös terä oli uudenmoinen, samoin jalansuun päättely. Päättely tehtiin neulalla ja pidin siitä kovasti, jälki on todella siisti verrattuna moneen joustavaan päättelyyn.


Ohje on Tiina Kuun Virrat . Tämä tullee jossain vaiheessa ihan julkiseen jakeluun.


Ennen Touria neulaisin tämän huivin ihanasta Lanitium ex Machinan Silky BFL-langasta. Siis tämä lanka on jotain aivan taivaallista.


Ohje on Janina Kallion Pretty basic. Ohje oli nimestään huolimatta vähän liian "vaikea" tai sitten oikoluku ei vain suju. Joka tapauksessa huivista tuli aivan ihana ja se hävisikin valmiiden töiden laatikosta hetkessä.


Täytyy hankkia lisää tätä lankaa, jahka lankavarastoni on vajunut sille tasolle, että kehtaan hankkia uusia lankoja.


Vielä yksi työ, johon käytin 770 pienen pientä siemenhelmeä ja vyyhdillisen Punta Lacen lankaa. Kyseessä on Jeweled cowl. Helppo, aivoton neulottava. Lopputulos on ihan kiva, ei ehkä itselleni, mutta varmasti onnellinen omistaja löytyy jossain vaiheessa.

1 kommentti:

  1. Ihanaa löytää yhteyksiä Tour De Sock -kisan kautta! Jään odottamaan postausta Far Into the Forest sukista :-)

    VastaaPoista