lauantai 16. toukokuuta 2015

Vaihteeksi huivipostaus

Kyllähän minä muutakin neulon kuin sukkia. Siitä todisteena nämä kaksi vihreää huivia.


Ensimmäisen neuloin Janina Kalliolle testineuleena. Olen Janinan malleja neulonut aiemminkin ja pitänyt kovasti, joten oikein mielelläni tartuin testaamaan.


Huivi on epäsymmetrinen kolmiohuivi. Lankana on Lanitium ex Machinan silkki bfl:ää värissä I'm a leaf on the wind. Väri on pääosin vihreää, mutta joukossa on häivähdyksiä turkoosiin. Ja kuten nämä silkki bfl:t yleensäkin, lanka on aivan unelmapehmeää.


Malli on siis Herald. Suosittelen Janinan malleja ylipäätään, sillä ne ovat yksinkertaisia ja kauniita. Myös helppoja neuloa ja monet ohjeet niin kuin tämäkin on tehty yhdelle vyyhdille fingering -lankaa.


Toisena huivina valmistui Heidi Alanderin Kaihola. Sen neuloin jo aikaa kaapissa olleesta Knitlob's lairin merinosta. Lanka on vähän paksumpaa ja aivan järjettömän pehmeää ja lämmintä. Väri oli kerällä ja vyyhdillä melkoisen laimea, mutta heräsi eloon huivissa. 
Tämän huivin aloitin Helsinkiin suuntautuneella koulutusmatkalla. En kovinkaan paljon pidä Helsingissä edes käydä ja sen vuoksi turvallinen matkaneule on erittäin tärkeää. Koulutus oli myös sen luonteista, että pystyin neulomaan päivän aikanakin. Huivi valmistui hyvin nopeasti ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen.2 kommenttia: